اکثر مردم تصور می‌کنند که محافظان شخصی افراد بسیار قد بلندی هستند که با عینک آفتابی، مدل مو کوتاه و کت و شلوار تیره در کنار افراد معروف و ثروتمند تردد می‌کنند. این افراد طرز فکر و رفتار متفاوتی دارند و از آن دسته از افرادی نیستند که بخواهید با آن‌ها سر و کله بزنید. اما بادیگاردها بسیار فراتر از افراد تنومند و قد بلند هستند. آن‌ها متخصص‌های امنیتی بسیار ماهری هستند که در زمینه حفاظت شخصی از افراد یا یک گروه از افراد آموزش‌های ویژه دیده‌اند.

بادیگاردها اغلب مسئول حفاظت از افراد VIP مانند افراد سرشناس، سیاستمداران، تجار، مدیران و سایر افراد شاخص در جامعه هستند. این نوع از افراد با چالش‌ها و خطرات امنیتی منحصر به فردی روبرو هستند که نیازمند مهارت‌های سطح بالایی در زمینه محافظت و ایجاد امنیت می‌باشد.

در این مقاله می‌خواهیم شما را با مفهوم بادیگارد و نقش و وظیفه آن‌ها بیشتر آشنا کنیم.

 

بادیگارد کیست؟

محافظ شخصی یا بادیگارد (به انگلیسی: Bodyguard) به شخصی گفته می‌شود که مسئول حفظ امنیت جانی و مالی فرد دیگری باشد. بادیگارد به محافظت و حفظ امنیت افرادی مانند شخصیت‌های سیاسی، سلبریتی‌ها، مدیران، تجار یا سایر افرادی که ممکن است در معرض حملات شخصی قرار بگیرند، می‌پردازد.

بادیگاردها بر تمام جزئیات امنیتی نظارت می‌کنند و ممکن است که 24 ساعت روز و 7 روز هفته را در کنار مشتریان خود سپری کنند. بادیگاردها از جزئیات برنامه‌های مشتریان خود خبر دارند و اغلب از اطلاعات محرمانه تجاری و شخصی آن‌ها مطلع هستند.

مشتریانی که به دنبال استخدام بادیگارد هستند، به دلایل خاصی این کار را انجام می‌دهند. افرادی که در معرض دید عموم هستند و خطرات امنیتی مانند دزدها، طرفداران افراطی، آدم ربایان و … روبرو هستند، به دنبال استخدام محافظ شخصی می‌باشند. یک بادیگارد باید برای رویارویی با این چالش‌ها آماده باشد تا بتواند با حفظ امنیت مشتری خود به او کمک کند تا با آرامش و خیال راحت به زندگی شخصی و حرفه‌ای خود بپردازد.

با وجود اینکه اکثر افرادی که دست به استخدام بادیگارد می‌زنند در رده افراد ثروتمند و مشهور قرار می‌گیرند، اما تحت شرایط خاصی ممکن است که شهروندان عادی نیز به محافظت شخصی نیاز داشته باشند. در واقع خدمات بادیگاردی ممکن است برای هر فردی که احساس می‌کند امنیت شخصی او در خطر است، مفید واقع شود. اگر شما هم برای دور ماندن از خطرات و حفظ امنیت شخصی خود به دنبال محافظ شخصی هستید، با استخدام بادیگارد می‌توانید امنیت و آرامش خودتان را تضمین کنید.

 

چه افرادی به شغل بادیگاردی و محافظت شخصی جذب می‌شوند؟

شغل بادیگاردی یک شغل پر ریسک و خطرناک است و افراد خاصی مناسب انجام این شغل هستند. معمولا افرادی که سابقه خدمت به عنوان نیروهای نظامی و نیروهای ویژه پلیس را داشته باشند یا افراد دارای مهارت‌ها منحصر به فرد مانند اساتید و قهرمانان ورزش‌های رزمی، جذب حوزه بادیگاردی می‌شوند.

 

مطالعه بیشتر: چگونه بادیگارد شویم؟

 

وظایف اولیه یک بادیگارد

بادیگاردها در ارزیابی تهدیدها و اجرای استراتژی‌های امنیتی برای جلوگیری از خطرات و تهدید‌ها، مهارت خاصی دارند. در حالی که اکثر افراد فکر می‌کنند وظیفه اصلی یک بادیگارد درگیر شدن با مهاجمان و رفع چنین خطراتی است، کار اصلی بادیگاردها پیشبینی و جلوگیری از رخ دادن تهدید‌ها می‌باشد.

فرقی ندارد که علاقه‌مند به تبدیل شدن به یک بادیگارد هستید یا در فکر استخدام محافظ شخصی می‌باشید، در هر صورت باید با وظایف اولیه یک بادیگارد آشنا شوید.

اگر بخواهیم به طور کلی بگوییم، یک محافظ شخصی مسائل امنیتی بالقوره را ارزیابی می‌کند و با توجه به آن‌ها استراتژی‌های امنیتی مناسبی را توسعه می‌دهد تا در صورت وقوع هر نوع تهدید و شرایط خطرناک، واکنش مناسب و به موقعی را از خود نشان دهد.
وظایف یک محافظ شخصی عبارتند از:

 

مهارت‌های ویژه برای بادیگاردهای سطح بالا

بسیاری از بادیگاردها آموزش‌های رسمی محافظت شخصی از جمله کار با انواع سلاح‌های گرم و سرد، رانندگی و آموزش‌های اولیه پزشکی را می‌گذرانند. علاوه بر این مهارت‌ها، ویژگی‌های دیگری نیز وجود دارند که می‌توانند باعث موفقیت یک بادیگارد شوند که برخی از آن‌ها همیشه قابل آموزش نیستند و بادیگاردها شخصا از این ویژگی‌ها برخوردار می‌باشند.

شغل بادیگاردی مستلزم شخصی است که توانایی فکری و تحلیلی برای ارزیابی موقعیت‌ها و تدوین سریع راه حل‌ها را داشته باشد.

سایر مهارت‌هایی که بادیگاردهای حرفه‌ای و موفق دارند عبارتند از:

 

حرف آخر

برای جواب دادن به سوال (بادیگارد کیست؟) باید بگوییم که بادیگاردها علاوه بر داشتن بدنی تنومند نیاز به مهارت‌های بسیار زیادی دارند تا بتوانند از جان و مال مشتریان خود در برابر خطرات و مهاجمان دفاع کنند. در این مقاله سعی کردیم تا علاوه بر تعریف شغل بادیگاردی به نقش و وظایف بادیگاردها نیز اشاره کنیم تا درک بهتری نسبت به این شغل بدست بیاورید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *